Министърът на земеделието обясни защо млякото, което струва лев, стига до

...
Министърът на земеделието обясни защо млякото, което струва лев, стига до
Коментари Харесай

Гечев обясни защо млякото, което струва лев, стига до нас за 3,63 лв.

Министърът на земеделието обясни за какво млякото, което коства лев, стига до нас за 3,63 лева. 

Магазинната мрежа в България е с особена конструкция и не наподобява на никоя друга. Тук има аномалии по цялата система, в която сякаш този път доста от играчите на пазара прекалиха и не схванаха, че прекалиха. Коментара направи пред бТВ земеделският министър Явор Гечев след анализите на служебната власт, които откриха надценки в магазини и търговски вериги, достигащи 100%.

В четвъртък Министерският съвет регистрира, че са направени над 1000 инспекции на разнообразни институции, които са засекли стотици нарушавания и нелоялни практики и заприказва за подозрения за „ голословно високи облаги при храните “.

Той даде образец с млякото. „ То се изкупува към 1 лева Обработва се, събира се от мандрите някаква добавена стойност, тъй като има опаковка, пастьоризация, превоз. Доставя се до магазинната мрежа на цени под 2 лева, на щанда е 3,63 лева А сиренето да вземем за пример - 400 грама, вакуумирано, няма добавена стойност -  50 до 100% разлика в магазинната мрежа и цената нагоре “, изясни Гечев.

Той добави, че у нас няма механизми и се приготвят наредби, с които да се наблюдават нелоялни търговски практики.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР